רשלנות רפואית הינה מקרה מצער שבו איש צוות רפואי אינו פועל כפי שסביר שיפעל על מנת להציל חיים או כדי להעניק את הטיפול המסור ביותר למטופל. אולם לא כל טיפול אשר מסתיים בתוצאות עגומות ייחשב לרשלנות רפואית. כאשר אנו באים לבחון מקרה של רשלנות רפואית עלינו לבדוק מה הוביל לרשלנות ומה יכול היה למנוע אותה, והאם התנהלותו של איש צוות הרפואה היתה סבירה ותואמת את המקובל בתחום. במאמר זה נסביר מתי ישנה עילה לתביעה ברשלנות רפואית ומה ניתן לעשות בנידון.
מהי רשלנות רפואית?
נכון להיום אין הגדרה משפטית שיכולה לענות באופן ממצה על השאלה מהי רשלנות רפואית, ולכן כאשר באים לבחון מקרה של רשלנות רפואית יש להתייחס לכל הפעולות שננקטו, ההחלטות שנקבעו וביצוע הטיפול בפועל במטופל ולבדוק האם הן היו מקובלות וסבירות בתחום. לדוגמא, במידה ואדם מגיע לחדר המיון כאשר הוא סובל מחום גבוה, בילבול וקשיות בעורף, אך לא נערכת לו בדיקה לזיהוי דלקת קרום המוח – זוהי פעולה לא סבירה מאחר והתסמינים הולמים את המחלה, ואם אותו אדם נפגע או חלילה נפטר בשל אי קיום הבדיקה ולמעשה, אי אבחון המחלה ממנה הוא סובל, ייתכן ואכן יהיה ניתן להאשים את בית החולים ברשלנות רפואית. אך לעומת זאת, אם אדם מגיע לחדר מיון כאשר הוא סובל מתסמינים של דלקת קרום המוח, מבוצעת לו בדיקה של דלקת קרום המוח והוא מתחיל לקבל טיפול נגד הדלקת אך בכל זאת מצבו מתדרדר במהירות, לא בטוח שניתן יהיה להאשים את בית החולים בהתדרדרותו כרשלנות רפואית בשל הסיכון הרב להתדרדרות מהירה בשל מחלה זו. אין ספק שתחום זה יכול להיות מעט מבלבל וגם מתסכל עבור מי שאינו בקיא בו, ולכן מומלץ מאד לפנות להתייעצות עם עורך דין לרשלנות רפואית כדי לקבל תשובות מקצועיות.
כיצד נקבעת רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית נקבעת כאשר לאחר בדיקה מדוקדקת של כל הפעולות וההחלטות שבוצעו בנוגע למטופל מתברר כי לא ננקטה מידת הזהירות הנדרשת מאיש צוות הרפואה, וכי הוא פעל באופן בלתי סביר ובלתי מקובל בתחום עיסוקו, או באופן אשר חורג מסמכותו, מידיעותיו, ומהוראות ברורות של אדם הנמצא בעמדה רפואית בכירה ממנו. לדוגמא – אישה מבוגרת אשר חוסה בבית אבות סיעודי חלתה במחלת כליות קשה, ובבדיקה התברר כי לאורך שלוש השנים האחרונות בדיקות השתן שלה הצביעו על ערכים לא תקינים ההולכים ומחמירים, ובכל זאת לא רק שלא קיבלה מענה רפואי לכך, אלא שאף המשיכה לקבל תרופות אשר ידועות כמחמירות מצבים מסויימים של מחלת כליות. במקרה זה ניתן היה לטעון לרשלנות רפואית מאחר והצוות הרפואי שהיה אמון על טיפול באישה החוסה היה צריך לנהוג אחרת לחלוטין כדי לדאוג לבריאותה, ובמעשיו פעל בצורה לא מקובלת ולא סבירה.
מדוע חשוב כל כך לפנות לעורך דין רשלנות רפואית?
התייעצות מוקדמת עם עורך דין לרשלנות רפואית יכול לענות על שאלות רבות שבוודאי יש לכם בנוגע לרשלנות רפואית במקרה שלכם, ולהעריך את סיכויי התביעה להצליח. במהלך הפגישה ייבחנו המסמכים הרפואיים המתארים את המקרה הרפואי המדובר, כאשר במקרים מסויימים יש צורך לחזור מספר שנים לאחור כדי לבדוק דפוסים של התנהלות, וזאת על מנת להכריע האם אכן מדובר ברשלנות רפואית, ובמידה ויתברר כי במקרה שלכם אכן איש צוות רפואה התנהל בצורה החורגת מן הנורמה המקובלת בתחומו ויש מקום להגיש תביעת רשלנות רפואית, משרד עורכות הדין חדיד הלד יכול להציע לכם שירות ייעוץ, ליווי וייצוג עד להגעה לתוצאות הטובות ביותר עבורכם.